• Podgorci 24, 2273 Podgorci

 

Predstavitev

 

Podjetje Janko Sirc s.p. – Mesarstvo je leta 1981 ustanovil oče Janko Sirc. Tistega leta je oče zapustil službo v Perutnini Ptuj in se podal na samostojno podjetniško pot z odprtjem majhne mesnice v prizidku stanovanjske hiše v takrat majhnem podeželskem naselju Podgorci 24, ki spada v občino Ormož.

Svojo dejavnost je opravljal s pomočjo enega zaposlenega delavca in vseh družinskih članov. Tako sem bil vključen v dejavnost tudi jaz že v ranem otroštvu. Rastel in odraščal sem ob delu v naši majhni mesnici in si tako pridobival znanje in izkušnje s področja mesa in mesnih izdelkov.

Po končani osnovni šoli sem pričel s šolanjem na Srednji Živilski šoli Maribor smer mesar. Po uspešnem zaključku šolanja sem opravljal pripravništvo v mesnici pri očetu. Po zaključenem pripravništvu me je oče zaposlil.

 Mesnica - Janko Sirc - Predstavitev

 

 Mesnica - Janko Sirc - Predstavitev

Leta 1994 se je oče invalidsko upokojil. Takrat mi je predal dejavnost z enim zaposlenim, tako, da sem nadaljeval družinsko tradicijo.

Po prevzemu smo začeli širiti ponudbo izdelkov in dejavnost. Leta 1997 smo zgradili predelavo mesa ob mesnici v Podgorci 24. Leta 2003 smo kupili objekt na Ptuju v katerem smo zgradili mesnico, ki smo jo odprli leta 2005. Leta 2012 smo vzeli v najem mesnico v trgovini Tuš – krap Ormož. Leta 2018 smo zgradili dodatne proizvodne prostore – novo razsekovalnico mesa, pakirnico, hladilnice za sveže meso in mesne izdelke, prostore za termično obdelavo, prekajevalnico ter skladiščne prostore. Zgradili smo tudi prostore za zaposlene – pisarne, garderobe, sanitarije in jedilnico.

 

Leta 2020 smo kupili novi poslovni prostor v novozgrajenem poslovno-stanovanjskem objektu v Gorišnici v katerem smo zgradil mesnico z majhno trgovino z lokalnimi domačimi proizvodi. Otvoritev je bila v mesecu maju leta 2021. Decembra 2021 smo vzeli v najem še eno mesnico na Ptuju.

Podjetje je skozi vsa ta leta počasi rastlo do današnjega obsega, ko nas je zaposlenih 25.

 Mesnica - Janko Sirc - Predstavitev

 

 Mesnica - Janko Sirc - Predstavitev

V našem podjetju Janko Sirc s.p. – Mesarstvo se ukvarjamo z proizvodnjo in prodajo mesa in mesnih izdelkov.

Usmerjeni smo v nabavo mesa slovenskega izvora iz lokalnega okolja. Od okoliških kmetij odkupimo živali za zakol, (prašiče, govedo in teleta) ki jih odpeljemo v zakol v klavnico Košaki Maribor. Po zakolu iz klavnice pripeljemo z našim kamionom ohlajene klavne trupe živali v naš proizvodni obrat v Podgorci 24. V tem obratu vršimo razsek in pripravo mesa ter proizvodnjo mesnih izdelkov. Iz tega obrata potem poteka tudi vsa dobava mesa in mesnih izdelkov v naših 5 mesnic in ostalim večjim kupcem.

Naši večji kupci so predvsem gostilne, javni zavodi in okrepčevalnice z hitro prehrano.

 

Imamo 3 lastne mesnice na lokacijah Podgorci 24, 2273 Podgorci, Arnuševa ulica 5, 2250 Ptuj in Gorišnica 54, 2272 Gorišnica. Dve mesnici imamo v najemu v trgovini TUŠ – Krap Ormož Hardek 34e in na Ptuju Maistrova ulica 15.

Naše stranke lahko izbirajo iz pestre ponudbe svežega govejega, telečjega, svinjskega in piščančjega mesa, vseh vrst trajnih in poltrajnih mesnih izdelkov, domačih klobas in salam, krvavic, pečenic, prekajenega mesa in mesa iz razsola, domačega mesa iz tünke, raznih sezonskih mesnih izdelkov in še in še.

Nudimo tudi bogato izbiro mariniranega in začinjenega mesa za piknike (žar program). Po želji strank pripravljamo tudi odlične domače narezke. V mesnici Gorišnica nudimo še dnevno sveže ocvrto meso, pečeno meso ter razno meso z žara. Pripravljamo tudi razne tople mesne plošče po željah naših kupcev.

 Mesnica - Janko Sirc - Predstavitev

 

 Mesnica - Janko Sirc - Predstavitev

Vso meso v naših mesnicah je izključno slovenske vzreje, odkupljeno od kmetij iz lokalnega okolja.

Naši mesni izdelki so proizvedeni iz kakovostnih surovin z manjšim dodatkom aditivov nekateri pa celo brez dodatkov aditivov.

Vsi mesni izdelki so proizvedeni v naši predelavi mesa po preizkušenih domačih recepturah, ki dokazujejo svojo kvaliteto s številnimi medaljami iz sejma AGRA.

Pridobili smo tudi SQ certifikat in certifikat Poslovne odličnosti.